Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2014 19:59 - Съветите на Глупака/1-3/. Сериозността е болестно състояние! Полезни идеи за всички депресирани, недоволни, комплексирани и/или просто хора в лошо настроение.
Автор: nboiadjiev Категория: Други   
Прочетен: 1884 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 22.06.2014 18:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
          Сериозността е болестно състояние!
                          В очите на околните Глупакът винаги изглежда като наивен оптимист и сериозните хора се отнасят към него със съжаление и присмех. Но всъщност абдалът  не е нито оптимист, нито песимист, защото за добро-зло вселената е неговото място за забавление!
     Глупакът не се опитва да открива идеи, по-скоро той експериментира с тях. Прилага ги и практикува упорито, защото има вяра в себе си...



           Първи съвет: Измисли име на депресията/състоянието/ си!

           Великият Уинстън Чърчил наричал своята тежка депресия „ черното куче”.

        Когато депресията придобие индивидуалност, очевидно проблемът не е в теб, а в нея! Измислянето на име предотвратява депресирането от това, че си...депресиран.

      Въпреки тежката си депресия, Чърчил е тотално работоспособен политик, талантлив писател, плодовит историк...носител на Нобелова награда и на званието дадено от BBC: „Най-великият от всички британци”. Всъщност, вместо да мисли за себе си като депресиран човек,  Чърчил винаги си задавал въпроси от  рода на „Как ми влияе черното куче?” и  „Какво трябва да направя в момента за да се отърва бързо от моето черното куче?”

 

       Втори  съвет: Намери си хоби, с което да се занимаваш  в свободното си време/ може да рисуваш, пишеш, готвиш, отглеждаш цветя, коте, куче...или да правиш видеоклипове за медитация предназначени за теб и потребителите в You Tube/

      Именно в рисуването и писането Чърчил е  намирал най-бързо убежище от депресията. Но най-важно било чувството му за хумор: “По мое убеждение човек не може да се справи с най-сериозното нещо на света, ако не може да разбере най-забавното.” .

 Трети съвет: Когато ти се плаче, плачи, но винаги се отнасяй към себе си и мястото ти в света с добронамерена самоирония и хумор! Сериозността е болест, от която страдат всички!

 

      Глупакът преразказвайки Ошо го  казва по подобен начин: „Сериозността е болест. Твоето чувство за хумор те прави по-милосърден към самия теб, по-уравновесен и човеколюбив. Чувството за хумор според мен е една от най-съществените черти на  вярата, че светът не е против теб”.

    И две допълнения към трите съвета:

 

   А/ Хемингуей, Бодлер, Шуман, Берлиоз, Хендел, Вирджиния Уулф, Чарлз Дикенс, Лев Толстой, Микеланджело, Роби Уйлямс, сър Уинстън Чърчил и много други известни хора са страдали и страдат от депресивни състояния – техните съвети са полезни, а и ти можеш да си откриеш собствен модел за изучаване и подражание.

  Б/ Цитирането на известни мисли под формата на мантри също е полезно. Например ето прочутата мантра: „Ако можете да се смеете на нещо, можете и да живеете с него/ If you can laugh at it, you can live with it - Ерма Бомбек/

     Тексът е написан въз основа на използването на идеите,анализите и текстовете на дзен роши Хун Дзъчън, д-р. Сабина Дозани, духовния гуру Ошо, колуминстката Ерма Бомбек и сър Уинстън Чърчил. 




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nboiadjiev
Категория: История
Прочетен: 94495
Постинги: 107
Коментари: 8
Гласове: 23
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930